Business Kangasala yrittäjyyden etulinjaan

Business Kangasala Oy tuottaa kaupungin erinomaiset elinkeinoelämän palvelut.

Kangasalan kaupungin kiihtyvä kasvutahti ja kuntien kiristynyt kilpailu yritysten sijoittumispaikoista olivat taustalla, kun uusi elinkeinoyhtiö Business Kangasala Oy sai alkunsa. Yhtiöittämisen myötä yritys voi asioida toisen yrityksen, ei monitahoisen julkisen hallinnon kanssa.

Menestyäkseen kuntien välisessä kilpailussa täytyy olla aktiivinen, joustava ja nopea. Kyse on kilpailukykyisistä alueista ja palveluista. Yritystontit ovat vain alku, tonttikauppojen jälkeen alkaa resurssien ja tuotannon järjestely kohti kannattavaa yritystoimintaa.

Emme myy pelkkiä tontteja, me myymme kokonaisen toimintaympäristön

Tontille pitää saada infra, rakennus, koneet ja kalusteet. Tarvitaan rahoitus, vakuutukset, työntekijät, työntekijöille kodit ja lapsille hoitopaikat, kulkuyhteydet, koulutus, vapaa-ajan aktiviteetit, terveydenhoito jne. Kaupunkia arvioidaan sen perusteella, miten helposti ja kattavasti tietoa vapaista tiloista ja tonteista löytyy, millainen lupamenettely on, miten pitkät käsittelyajat ovat, miten hyvät ohjeet saa, kuka auttaa ja missä vaiheessa. Kyse on kaupungin eri osastojen sisäisestä prosessista, johon voi sisältyä useita asiakaspalvelukohtaamisia. Kaiken tulee olla yrittäjän näkökulmasta helppoa ja vaivatonta.

”Toivomme, että kun yritys haluaa sijoittua Kangasalle, laajentaa nykyistä toimintaansa, kasvaa tai kansainvälistyä, se aloittaa ottamalla yhteyttä Business Kangasalaan.”

Business Kangasala tuottaa kaupungille elinkeino- ja matkailupalvelut

Tarkoituksemme on tukea yrityksiä, niiden kehittymistä ja uudistumista muuttuvassa yhteiskunnassa. Yhtiö tekee tuloksellista seutuyhteistyötä muiden kaupunkikehyskuntien ja Business Tampereen kanssa. Tärkeimmät kohderyhmämme ovat alueella jo toimivat yrittäjät ja alueelle sijoittuvat uudet yritykset. Autamme niin alkavia kuin toimivia yrityksiä ja palvelemme mielellämme kaikissa yrittäjyyden kysymyksissä.

Kasvuun tarvitaan uusia yritysalueita ja niistä Lamminrahka, Saarenmaa ja Tarastenjärvi tarjoavat kukin erilaisia toiminta-alueita. Saarenmaan ja Lamminrahkan osalta yhtiö osallistuu suunnitteluun, profilointiin, markkinointiin ja aktiiviseen uusyrittäjähankintaan. Työ on jo alkanut, kun olemme ryhtyneet aktiivisesti etsimään investoreita ja kiinteistökehittäjiä, joiden kanssa alueita voidaan viedä eteenpäin. Kaikki kiinnostuneet ehtivät vielä mukaan. Tarastenjärven osalta tehdään markkinointiyhteistyötä.

Virkeä ja kasvava tapahtumatuotanto ympäri vuoden tuo kaupunkiin matkailijoita. Keskusta-alueen yrittäjyyden kehittäminen on yksi yhtiön päätavoitteista. Olemme huomioineet asian edistämisen uuden elinkeinoryhmän muodostamisessa ja työtehtävissämme.

VisitKangasala-sivustoilta löydät upeat luontokohteet, tilapuodit, nähtävyydet ja tekemistä moneksi päiväksi. Ainutlaatuinen vanhojen autojen keskittymä ja 2 000 kaupunkihevosta tarjoavat monenlaista tapahtumaa ja ilon hetkeä tänäkin vuonna. Upeat sääkset ja Sarsan historia kiehtovat matkailijoita monesta maasta. Kangasala-talon yli 300 vuosittaista tapahtumaa elävöittävät keskustaa ja laadukas ohjelmisto tarjoaa elämyksiä kaikille. Laipanmaahan voi lähteä vaeltamaan tai Vehoniemenharjun laavulle makkaranpaistoon. Kuntoportaat, vesistöt, vuokraveneet, saunalautta, näkötornit – tarjonta on todella kattavaa. Business Kangasala tarttuu innokkaasti vaativiinkin hankkeisiin yhdessä yrittäjien ja asukkaiden kanssa.

Tapahtumakalenterista löydät perinteiset tapahtumat, mutta toivomme voivamme uudistaa ja lisätä tapahtumatuotantoa yrittäjävuoropuhelun aikaansaamiseksi. Tästä vuodesta tulee tavallista vilkkaampi, kun Jukolan Viesti tuo kaupunkiin 40 000 vierasta. Olisi hienoa, jos saisimme suunnistajat apujoukkoineen tutustumaan kaupunkiin enemmänkin. Intensiivisen kilpailun tiimellyksessä toivomme tietenkin monta ”rastia” paikallisiin nähtävyyksiin ja liikkeisiin.

Palveluksessanne

Liki 10 vuotta Kangasalan elinkeinopalvelut lepäsivät yhden miehen harteilla. Nyt meitä on kolme valmiina palvelukseen. Odotamme innolla tulevaa vuotta. Haluamme löytää uusia tapoja kohdata ja kuunnella yrittäjiä. Ota rohkeasti yhteyttä ja kerro minkälaista palvelua tarvitset.

Yhteystiedot

Käyntiosoite Kunnantie 1, 36200 Kangasala
Postiosoite PL 50, 36201 Kangasala

Julkaistu 16.1.2019 Business Kangasalan Uutisissa 1/2019. Lue koko lehti tästä.