Hotellille etsitään nyt uutta vetäjää

Kuka tulee hotellitoimijaksi tähän taloon? Lehto Asunnot Oy:n Joona Palorannan mukaan nimi pystyttäneen kertomaan alkuvuodesta.

Huhut, joiden mukaan Kangasalan hotellihanke olisi haudattu kaikessa hiljaisuudessa, ovat Lehto Asunnot Oy:n hankejohtajan Joona Palorannan mukaan vahvasti liioiteltuja.

Kangasalan kymmen­kerroksinen maamerkki, uimahalli Kuohun viereen nouseva uusi asuin- ja liiketalo on saavuttanut harjakorkeuden.

– Neuvottelemme parhaillaan kahden eri toimijan kanssa. Uskomme, että operaattorin nimi voidaan kertoa viimeistään alkuvuodesta, Paloranta toteaa.

Se on totta, että hotellin ja ravintolan muodostama kokonaisuus ei ole enää kangasalalaisen Pekka Palosaaren hanke. Kangasala­laiset tuntevat Palosaaren muun muassa Urku-hotellin omistajana.

Palosaari oli yhteis­työkumppaneidensa kanssa mukana uuden hotellin suunnittelussa hankekehityksen alkuvaiheesta lähtien.

Palosaaren mukaan yksityisen lääkäriaseman Johanneksen Klinikan vetäytyminen kokonaisuudesta oli hänen suunnittelemalleen hankkeelle merkittävä takaisku.

Johanneksen Klinikka aikoi perustaa taloon lääkäriaseman ja hoiva-asuntokokonaisuuden, jossa olisi ollut erityisesti ikääntyville suunniteltuja asuntoja.

Nyt lääkäriasemalle etsitään uusia tiloja toisaalta Kangasalta, ja yhtiö on luopunut hoiva-asuntojen suunnittelusta.

Kaupungin ja Lehdon välisessä maanvuokraussopimuksessa todetaan, että taloon on rakennettava vähintään 40 hotellihuonetta. Tuon, kuten muidenkin vuokrausehtojen, laiminlyömisestä on asetettu sopimussakko.

Tällä hetkellä hotellille on varattu kaksi kerrosta eli 34 huonetta. Palorannan mukaan lisää tilaa on järjestettävissä, mutta lopullisen määrän ratkaisee lopulta hotellitoimijan omat toiveet.

Geodeetti Juha Iivosen mukaan kaupunki ei peräänny 40 hotellihuoneen rakennusvelvoitteesta. Asiasta on sovittu aikanaan hankekehitysyhtiö Capital Five Oy:n kanssa. Velvoite on viety sitä kautta taloyhtiön tonttivuokrasopimukseen.

Jos hotellihuoneita ei tule, vuokralainen eli Asunto Oy Kangasalan Kuohunlähde maksaa kaupungille kertakaikkisena sopimussakkona tontin vuosivuokran viisinkertaisena.

Jos sopimusrikkomus tapahtuu ensimmäisen viiden vuoden aikana, summa on yhteensä 190 000 euroa.

Taloon on suunniteltu myös satapaikkaista ravintolaa. Palorannan mukaan on mahdollista, että tuo tila vuokrataan omana kokonaisuutenaan erilliselle ravintolayrittäjälle.

Palorannan mukaan kiinnostus asuntoja kohtaan ollut jopa yllättävän kovaa.

– Sijainti uimahallin kupeessa keskustassa on varmasti merkittävin asia.

Talo pyritään saamaan valmiiksi alkukesään mennessä, jolloin se palvelisi myös Kangasalan Jukola-vieraiden tarpeita.

– Olisihan se mahtava aloitus myös hotellille, Paloranta pohtii.

Julkaistu Kangasalan Sanomissa 21.11.2018, Tuula Ruusumaa