Nostalgiasta syntyy musapitoinen päivä Pikkolaan

Kangasalan kaupunki pyytää nettisivuillaan kangasalalaisia luomaan oman polkunsa, tekemään elämästä omannäköistä, tuomaan esiin osaamista, tekemisiä ja tekemään itsestä näkyvän. Tässä on joukko tekijöitä, osa pienestä talkooporukasta ison tapahtuman takana: Miila Lymi (ylh. vas.), Satu Pasanen, Saija-Riina Artama, Inkamia Viitanen (alh. vas.), Marjo Tommiska, Anna Toiva ja Moona Lymi.
Kangasalan kaupunki pyytää nettisivuillaan kangasalalaisia luomaan oman polkunsa, tekemään elämästä omannäköistä, tuomaan esiin osaamista, tekemisiä ja tekemään itsestä näkyvän. Tässä on joukko tekijöitä, osa pienestä talkooporukasta ison tapahtuman takana: Miila Lymi (ylh. vas.), Satu Pasanen, Saija-Riina Artama, Inkamia Viitanen (alh. vas.), Marjo Tommiska, Anna Toiva ja Moona Lymi.

Iso joukko aikuisia ja nuoria tekee yhteistyötä tapahtuman eteen, jossa on pieni budjetti, mutta iso sisältö.

Pikkolan koulun entiset nuoret, Satu Pasanen ja Inkamia Viitanen, ovat saman koulun kasvatteja. Koulu oli aikanaan Pohjoismaiden suurin yläaste, jota kävivät kaikki Kangasalan yläkouluikäiset nuoret.

Keväisiin koulupäiviin kuului jokusen kerran 1980-luvun puolivälissä AppleGardenRock, musiikkitapahtuma koulun omenapuutarhassa. Tätä Pasanen ja Viitanen ovat moneen kertaan muistelleet lämmöllä – ja puolihuolimattomasti haaveilleet konsertin elvyttämisestä.

Nyt tapahtuma tekee uuden paluun.

Saimme kampuskoulut, kaupungin ja jokusen vapaaehtoisen sekä muutaman yrityssponsorin innostumaan. Tuloksen näemme sitten Pikkolassa puolentoista viikon päästä perjantaina.

Satu Pasanen, Kangasalan Sanomien kaupallisten sisältöjen tuottaja

AppleGarden KampusRockin idea on marssittaa Pikkolan lavalle kattava kokonaisuus paikallista musiikkitarjontaa. Helmikuussa mukaan buukattiin Markus Salon ja Saku Aulamon suomirockduo SRD. Kevään mittaan järjestelyporukka pidätti hengitystä, miten ruutanalaisen Salon käy The Voice of Finland -kilpailussa.

Salo voitti kisan, ja Kangasalan toinen oma mies, Kangasalan lukiota käyvä Jhayden Aleo, eteni semifinaaleihin saakka. Molemmat heistä esiintyvät perjantaina Pikkolan lavalla. Pasasen mukaan nämä ovat onnellisia sattumia, mutta kaikkein huikeinta on kokonaisuus, joka ilmentää kampuskoulujen osaamista. 1 600 opiskelijan joukkoon mahtuu paljon taitoja.

Sellaiset opettajat kuin Maija Koskenalusta, Panu Ukkonen ja Outi Kotilainen osaavat innostaa nuoria. Tulee ihan mieleen 80-luvun vastaavat innostajaopet Kristiina Tanhua ja Aija Männistö. Rehellisesti sanottuna, musiikkia riittäisi koko päiväksi, mutta ihan kaikki eivät mahdu tässä tapahtumassa lavalle, ainakaan kaikilla haluamillaan biiseillä.

Satu Pasanen


Koululaiskonsertti kestää kolme tuntia perjantaina päivällä ja päättyy Kormuksen täysin talkoilla heittämään keikkaan klo 14. Iltakonsertilla klo 19 alkaen tarjotaan iloisia hetkiä kaikelle kansalle. Mannerheimin lastensuojeluliiton paikallisyhdistys ja Pikkolan koulun JOPO-luokka tarjoavat puuhaa lapsille ja nuorille.

Tapahtuman ydinryhmä on pieni. Viitasen tytär Moona Lymi innostui ensin mukaan, sitten kouluilta Tredun Marjo Tommiska, Pikkolan Saija-Riina Artama ja lukion Teuvo Ropo.

Juuri kulttuurituottajaksi valmistuva, Anna Toiva kyseli Facebookissa paikallisten bänditapahtumien perään ja hyppäsi heti mukaan omppuorkesteriin, kun kuuli asiasta.

Satu Pasanen

Toiva otti tapahtuman turvallisuusasiat haltuunsa yhdessä Iiro Hiltusen ja veljensä Jouni Ahlgrenin kanssa. Kun vielä Skandium Median nuoret, 19-vuotiaat yrittäjät Aleksi Nurminen ja Santtu Reinikka innostuivat mukaan, homma alkoi kuulostaa toteuttamista vaille valmiilta.

Epäilenpä, että moniko rokkifestari on syntynyt näin pienellä budjetilla – ja suurella rakkaudella ja innolla!

Satu Pasanen

Festarialueella kenenkään ei tarvitse olla tyhjin vatsoin. Tredu myy herkkuja omalla toimipisteellään, samoin oppilas- ja vanheimpainyhdistykset tapahtuma-alueella.

Yhden toiveen Pasanen vielä esittää kaikille moottoriajoneuvoilla kulkeville: jätä ajopeli mieluusti kotiin tai ainakin kauemmaksi parkkiin. Samaan aikaan järjestetään nimittäin Kangasalan Yrittäjien kevätmarkkinat viereisellä tapahtumakentällä ja vipinää riittää.

Kaikki alueen parkkialueet täyttyvät varmasti markkinakävijöistä ja Omppurokkiin saapuvista. Kiitos jo etukäteen ymmärryksestä.

Satu Pasanen

AppleGarden KampusRock 2019 Roine-kampuksella Pikkolassa (Finnentie 40, Kangasala) perjantaina 17.5.
Lisätiedot ja ohjelma: kangasalla.fi/applegarden
Facebook: AppleGarden KampusRock 2019 | Omppurokki
Lue myös:
Nuoret pääosassa Omppurokissa
Musiikki raikasi ompputarhassa päivän ja illan