Nuoret pääosassa Omppurokissa

Pikkolan koulun 8. luokan pop-laulukurssin tytöt Nea Sorvari (vas.), Sofia Immonen, Siiri Pajula, Rebekka Linko ja Neea Vuorela astuvat Omppurokki-lavalle perjantaina Pikkolassa. Kormuksen (alh. vas.) Kari Luomaharju, Anton Äikäs ja Aaro Alatalo tuovat iltapäivään roppakaupalla keikkakokemusta. The Voice of Finlandista tutun Jhayden Aleon alias Jere Paavilaisen (alh. kesk.) setit kuullaan sekä päivällä että illalla. Suomirockduon Saku Aulamon (alh. oik.) ja Markus Salon bravuurit lavalla löytyvät J. Karjalaisen ja Sir Elwoodin hiljaisten värien tuotannosta.
Pikkolan koulun 8. luokan pop-laulukurssin tytöt Nea Sorvari (vas.), Sofia Immonen, Siiri Pajula, Rebekka Linko ja Neea Vuorela astuvat Omppurokki-lavalle perjantaina Pikkolassa. Kormuksen (alh. vas.) Kari Luomaharju, Anton Äikäs ja Aaro Alatalo tuovat iltapäivään roppakaupalla keikkakokemusta. The Voice of Finlandista tutun Jhayden Aleon alias Jere Paavilaisen (alh. kesk.) setit kuullaan sekä päivällä että illalla. Suomirockduon Saku Aulamon (alh. oik.) ja Markus Salon bravuurit lavalla löytyvät J. Karjalaisen ja Sir Elwoodin hiljaisten värien tuotannosta.

Musiikkia viritetään esitysvalmiiksi, ja Tredun keittiöllä suunnitellaan festariruokia.

1980-luvulta tähän päivään tuunattu AppleGarden KampusRock alkaa tulevana perjantaina puolilta päivin, kun Pikkolan koulun poplaulu- ja bändikurssilaiset nousevat omenapuutarhaan pystytetylle lavalle.

Kasi- ja ysiluokkalaiset ovat jännittyneitä päästessään näyttämään taitojaan.

Meillä on kannustava yhteishenki. Stemmalaulu sujuu ja parin valinnaisainevuoden aikana olemme kehittyneet paljon musiikin saralla, mutta myös ihmisinä, ysiluokkalaiset kertovat.

Monella yläkouluikäisellä on parhaillaan TET-viikko. Nuoret ovat kuitenkin saaneet vapaata oman esityksensä ajaksi. Todennäköisesti illan esiintyjäkattaus vetää Pikkolaan entisten nuorten lisäksi myös nykyisiä kampuskoululaisia ja muidenkin Kangasalan koulujen oppilaita.

Tämän hetken sääennuste lupaa hyvää tapahtumarikkaalle viikonlopulle Kangasalla.

Päiväkonsertin juontavat Tredun opiskelijat Eetu Hyytiäinen ja Daniel Popa.

Puitteet ovat hienot, ja lavana toimii Tredu-rekka. Äänentoistosta ja lavatekniikasta huolehtii paikalliset yrittäjänuoret, Aleksi Nurminen, Santtu Reinikka ja Warit Kohonen Skandium Mediasta. Tapahtumatekniikkapalveluita toimittavan yrityksen toimipiste on Kalliossa.

Tapahtuma alkaa osaltamme jo aamuneljältä. Lavalla on paljon väkeä ja soittimia. Se tekee työstämme sopivan haastavaa, Nurminen sanoo.

Yhdeltä iltapäivällä vuoron saavat Kangasalan lukion muusikot. Soitto on monipuolista, ja hauskanpito paljastuu monen kokoonpanon kantavaksi energiaksi. Ekan vuoron saa Rytmiorkesteri Timotei.

Meidän bändi Third Sound syntyi lukiossa musiikkiopettajamme Maijan ehdotuksesta, toteavat lavalle lukion kakkosmuusikkoina kapuavat Eelis, Oskari, Matti ja Hanna.

Wonderless-bändi on perustettu jo 2013, mutta esimerkiksi Duo Saana & Tara astuu lavalle ihan ensimmäistä kertaa kahdestaan. Lukion mieskuoro Testostenorit ovat omien sanojensa mukaan murrosiän jälkimainingeilla purjehtivia sankaritenoreita, joiden show ei jätä ketään kylmäksi. Omppurokin oppilasosuuden päättää The Voice of Finlandin semifinalistiksi yltänyt Jhayden Aleo alias Jere Paavilainen. Illalla kuultaneen nuoren miehen uusi sinkku ensiesityksenä.

Tvof-fanit odottavat kovasti musiikkia. Ekat biisit ovat työn alla, ja esikoissinkku saattaa ehtiä julkaisuun jo toukokuussa, Jhayden Aleo iloitsee.

Kormus on tamperelaisbändi, jonka rumpali Kari Luomaharju työskentelee Suoraman koululla.

Ikärajaton tapahtuma Kangasalla kuulosti sellaiselta, johon halusimme mukaan talkoovoimin! Nuoret saavat mahdollisuuden päästä osaksi festarimeininkiä, Luomaharju summaa.

Kormus kiertää Suomea kuudetta vuotta. Bändi juhli loppuvuodesta 2018 viisivuotisiaan juhlakeikalla ja kolmella singlellä. Tuleva kesä kuluu keikkaillen kyläfestareilla.

Iltapäivä ja ilta Pikkolassa tarjoavat nuorille ja lapsiperheille muutakin kuin musiikkia. MLL:n paikallisaktiivit järjestävät kengurunyrkkeilyä, sumopainia ja kuplajalkkista. Pikkolan koulun JOPO-luokka tarjoaa puuhaa lapsille Pikkolan koululla sisätiloissa kello 15-18. Tredun nuoret valmistavat festariherkkuja ja grillaavat makkaraa koulun edustalla. Myös omenapuutarhassa on tarjolla oppilaiden ja vanhempien myymänä huikopalaa. Käteistä rahaa kannattaa varata mukaan.

Päivän päättävä konsertti alkaa iltaseitsemältä. Lukion ensimmäisen musalinjan entisistä oppilaista koostuva MKO13 koottiin Omppurokkia varten. Viihdeorkesteri Capo perustettiin lukion musiikkilinjalla syksyllä 2017. Capo soittaa omannäköisiä covereitaan.

Capo on keikkaillut parin vuoden ajan, mutta nähdään Omppurokissa lavalla näillä näkymin viimeistä kertaa, kertoo festarijärjestelyissä kevään mukana ollut Moona Lymi.

Musiikkirikkaan päivän päättää suomirockduo SRD. Kangasalalainen Markus Salo tekee parhaillaan musiikkia Haloo Helsingistä tutun Stereo-duon kanssa. Teiskolaisella Saku Aulamollakin on oma bändi nimeltään Rose Pilots, joka sekin sai tv-julkisuutta etenemällä viime vuonna X-Factor -ohjelmassa tuolivaiheeseen.

SRD:llä on kesälle buukattu paljon keikkoja ja ne pyrimme hoitamaan sovitusti, Aulamo kertoo.

AppleGarden KampusRock 2019 Roine-kampuksella Pikkolassa (Finnentie 40, Kangasala) perjantaina 17.5.
Lisätiedot ja ohjelma: kangasalla.fi/applegarden
Facebook: AppleGarden KampusRock 2019 | Omppurokki

Soitto soi Pikkolassa AppleGarden Kampus Rockissa perjantaina kello 12–15 ja kello 19–22. Yleisön toivotaan saapuvan paikan päälle jalkaisin tai julkisilla kulkupeleillä. Parkkitila on kortilla, koska perjantaina ja lauantaina Pikkolan tapahtumakentällä järjestetään Kangasalan Yrittäjien Kevätmarkkinat. Finnentie suljetaan Omppurokin turvallisuussyistä perjantaina kello 18–22.30.

Lue myös:
Nostalgiasta syntyy musapitoinen päivä Pikkolaan
Musiikki raikasi ompputarhassa päivän ja illan