Kimmo Pyykkö: Elämänlanka – pronssiveistoksia

Näyttelyt

Ajankohta

29.9.2018 – 6.1.2019

Osallistumismaksu 6/4 € tai Museokortti, alle 18-v. 0

Paikka

Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kuohunharjuntie 6, 36201 Kangasala

Kuvanveistäjä Kimmo Pyykön syksyn 2018 vaihtuva näyttely Elämänlanka esittelee pronssiveistoksia vuosilta 2000–2010. Taiteilija tuo nimikkotaidemuseoonsa teoksia elämän suurista kysymyksistä: elämän yllätyksellisyydestä, ajan kulumisesta ja sen päättymisestä.

Näyttelyssä elämän erilaiset kulminaatiopisteet, siirtymät ja muutokset saavat muotonsa pronssiveistoksissa ja -reliefeissä. Runollisuus ja verbaalisuus ovat teoksissa vahvasti läsnä. Näyttelyn nimi viittaa aikaan, joka on ollut Pyykölle keskeinen käsite läpi uran. Elämänlanka on hänelle vastauksia jatkuvasti etsivä olotila, joka ajatuksia kuljettaa.

Kimmo Pyykön taiteesta on löydettävissä selkeitä, erilaisten veistosmateriaalien käyttöön liittyviä kausia alkuaikojen rautaromusta ja lentokonemateriaalista, pronssiin, alumiiniin, teräkseen ja puuhun. Näistä pronssi on ollut taiteilijan materiaalina alusta alkaen, läpi vuosikymmenten.

Vuonna 1940 Lahdessa syntynyt Kimmo Pyykkö asui lapsuutensa ja nuoruutensa Kangasalla. Hän opiskeli Helsingin yliopiston piirustuslaitoksella ja Taideteollisessa oppilaitoksessa vuosina 1963−68. Pyykkö on pitänyt uransa aikana noin 40 yksityisnäyttelyä sekä osallistunut useisiin kotimaaisiin ja kansainvälisiin yhteisnäyttelyihin. kansainvälisestikin. Hänen teoksiaan kuuluu moniin suomalaisiin ja kansainvälisiin taidekokoelmiin.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee esittelee kuvanveistäjä Kimmo Pyykön elämää ja taiteilijan uraa kuuden vuosikymmenen aikana.

Syksyn toinen vaihtuva näyttely esittelee maisemakuvan mestari Pekka Luukkolan valokuvia.

Avoinna ti–ke 11–17, to 11–19, pe–la 11–17, su 11–15
Sisäänpääsy 6/4 € tai Museokortti, Alle 18-vuotiaat maksutta.